Как да помогнем на децата на научат формите

Как да помогнем на децата на научат формите

8 септември 2022

Началото – нека е просто

Логично е да започнете от най-простите форми – кръг, триъгълник, квадрат/правоъгълник. По-малките деца трудно биха разбрали разликата между квадрат и правоъгълник, а ако добавите и трапец или овал, нещата ще станат твърде сложни за все още недобре развитото логическо мислене.

Формите около нас

Ключът към обучението при малчуганите е повторението. Така че можете да образовате неусетно детето, като назовавате мимоходом формите на предмети от вашето ежедневие – чинията е кръгла, книжката е правоъгълна, парчето пица е триъгълно… Разбира се, не е нужно да повтаряте това всеки път, когато сервирате масата, но го правете, когато се сетите.

Формите нарочно

Друг начин да научите формите е да ги включите в нарочна игра. На пазара се предлагат различни пъзели с форми, които изискват детето да идентифицира парче пъзел с подходяща за него дупка, в която да влезе. Това ще му помогне да развие геометрична наблюдателност, но няма да го научи как се казват формите. За тази цел ще трябва да му помогнете допълнително.

Формите в игра с мама и тате

В издателска къща „АДАРИ“ сме разработили специална книжка за оцветяване с вода „Форми“, която да ви помогне да направите обучението приятно и неусетно. В нея сме обвързали опознаването на формите с любимите животни в една страхотна игра за деца и родители.


Кои сме ние?
23 май 2024

Кои сме ние? Издателска къща „АДАРИ“ е семейният проект на една отдадена майка и порастващите ѝ деца. Прекарваме много време заедно и успяваме винаги да намерим нещо забавно и полезно за правене. Така, с много усмивки и хубави спомени с мама, децата неусетно получаваха правилно обучение и развиха много свои умения и таланти. Пожелахме да споделим опита си и да помогнем на всички деца да опознаят света, да го овладеят и да го сътворят по-красив и вълшебен. И това наше желание даде старта на „АДАРИ“.

прочети още

Скъпи приятели, Сега лесно можете да платите с банковата си карта на сайта ни! Безопасно и напълно безплатно! Системата на myPOS ви позволява бързо и сигурно да платите вашата поръчка.

прочети още

Скъпи приятели! Щастливи сме да ви информираме, че можете да закупите любимите си книжки на Издателска къща Азбукиведи за оцветяване с вода и книжки със стикери «Стикербук 100% стикери» при нас.

прочети още

Всяка дейност, която извършва детето, може да му бъде от полза – то постоянно развива сръчността, мисленето и въображението си. И все пак има игри, които целенасочено подтикват децата да овладяват определени важни умения. За важността на фината моторика и за една специална игра ще говорим този път.

прочети още

Обучението на деца с разстройства от аутистичния спектър често е предизвикателство само по себе си. А обучението по рисуване понякога изглежда направо невъзможно – те по правило не желаят да се занимават с никакви ръчни дейности. И все пак рисуването е наистина важно за тях, особено за невербалните деца, при които развитието на фината моторика подобрява значително уменията за писане, четене и дори говорене.

прочети още